Na Beskydské pivní stezce se doslova rozjela hlavní sezóna, za pár dní začíná Pivobraní

Na Beskydské pivní stezce se doslova rozjela hlavní sezóna, za pár dní začíná Pivobraní Na Beskydské pivní stezce se doslova rozjela hlavní sezóna, za pár dní začíná Pivobraní

Publikováno: Pá, 07.06.2024

Beskydská pivní stezka, která měří v součtu už úctyhodných 700 kilometrů začala s nástupem hezkého počasí přitahovat cyklisty. „Začátek letošní hlavní turistické sezóny v Beskydech potvrdil, že jsme národem cyklistů a milovníků piva. Na Beskydskou pivní stezku navazuje soutěž o nejlepší zlatavý mok a nejlepší gastro zážitek. Už za pár dní začnou také velké festivalové akce, jako je od 21. 6. pestré dvoudenní Pivobraní v Novém Jičíně,” říká ředitelka Destinačního  managementu turistické oblasti Beskydy – Valašsko Monika Konvičná. Lidé podle ní oceňují i to, že přibyly navazující ubytovací kapacity v síti Beskydy Valašsko Card a atraktivity.

 

Například Pivovar Koníček otevřel nové návštěvnické centrum. Pivovar Ogar se dal do vaření úplně nového letního speciálu. Lidé mohou vychutnávat krajové speciality – nejen tekuté, ale také gastronomické, rozhodovat o tom, kde jim nejvíc chutná a soutěžit o zajímavé ceny. Hlavní je ale spojit pohyb na čerstvém vzduch s návštěvou zajímavých míst, jakým je napříkladdo krajiny zasazený rám „obrazu“ na Ujmiskách, kolem kterého můžete zamířit do Beskydského pivovárku v Ostravici. Výhledu z Ujmisek vévodí nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd Lysá hora, dále Ostrá hora, Smrčina  a Čupel.

 

Beskydská pivní stezka je zkrátka řada turisticky atraktivních tras. Stezka propojuje malé i velké pivovary, historické i ty nedávno otevřené. Vše je na ní provázáno tak, aby se návštěvníci dostali do hor, k historickým místům i k lokálním zajímavostem Beskyd.  „Krajová gastronomie se stále rozšiřuje a nabídka piva pamatuje i na cyklisty a cyklistky, řidiče a rodiče,“ vysvětlila ředitelka Konvičná, že je skutečně možné zcela bezpečně zažít pivní stezku s celou rodinou a na kole. Stačí si vybrat trasu.

 

Všechny trasy na pivní stezce, jsou všechny přehledně popsany i se všemi podrobnostmi a mapami na www.beskydyportal.cz, lze je stáhnout do vašich mobilních telefonů a zahrnují i nejbližší ubytování na trase. Takže si při plánování pobytu v Beskydech mohou návštěvnicí vybírat výlety. Podle toho, jaký výlet zvolí, pak vyberou i ubytování, kde zdarma obrdží Beskydy Valašsko Card, která je nabitá výhodnými vstupy na atraktivity, památky, do aquaparků a podobně.

 

Nově do Beskydy Valašsko Card přibyla turisticky atraktivní místa, jako je Valašské muzeum v Přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Bobopark na Čeladné nebo Památník Josefa Kaluse taktéž v Čeladné, kde mimo jiné můžete usednout historické obecní třídě, nahlédnout do pokoje pana řídícího aj...” uvedla Monika Konvičná.

 

Propojené turistické trasy, cyklostezky a tipy na výlety se zastaveními v pivovarech a minipivovarech a s gastro zážitky vytvořily Beskydy poprvé v roce 2017. Stezka nyní zahrnuje zmíněných zhruba 700 kilometrů a beskydské pivovary a pivovárky produkující více než 100 druhů piva.