Podzim v Beskydech: relax skrytý v barevném listoví

Podzim v Beskydech: relax skrytý v barevném listoví

Publikováno: Po, 02.09.2024

Podzimní Beskydy vás zvou k prožití nezapomenutelných chvil v srdci přírody. Dny se nám sice pomaloučku krátí, ale stromy už konečně oblékají své pestrobarevné kabáty a slunce se loučí se dnem zlatavými paprsky. Načasujte si návštěvu našeho krásného koutu Česka, jenž nabízí mnohem více než jen pohledy na malebné horské a podhorské scenérie.

Ať už hledáte relaxaci nebo dobrodružství, v Beskydech si každý najde to své. Toužíte po poklidné procházce podzimní krajinou? Navštivte hukvaldskou oboru, jednu z nejstarších v naší zemi, kde se zastaví čas a vy se můžete nechat unášet tichem přírody. Nezapomeňte také na menší obůrky  - například tu na Bílé či oboru Sovinec ve Fryčovicích a staňte se pouhými tichými pozorovateli kouzelné přírody a divoké zvěře; v oborách najdete nejen stáda daňků, ale také muflonů nebo jelenů, na Bílé můžete dokonce narazit také na jezevce.

Beskydy jsou všeobecně známé také jako ráj houbařů, rozhodně si tedy nezapomeňte přibalit s sebou na výlet také košík, ať si můžete vzít úlovky z podzimních vycházek do tepla svého domova.

Podzim je samozřejmě také ideální na dlouhé projížďky krajinou – vyberte si jednu z našich tras a šlápněte do pedálů mezi kopci plnými barevných stromů. Nezapomeňte také navštívit naši Beskydskou pivní stezku, která jedinečnými trasami propojuje místní pivovary a minipivovary významné nejen svým lahodným zlatavým mokem, ale i unikátní gastronomií. Ještě stále můžete soutěžit o to nejlahodnější pivo Beskyd a ten nejlepší tradiční beskydský pokrm!

Po dni plném objevování a pohody si můžete dopřát zasloužený odpočinek v některém z místních ubytování s wellness pod beskydskými kopci. Můžeme vám doporučit Penzion Jurášek v Kunčicích pod Ondřejníkem, útulnou Lorkovu vilu na Čeladné, komfortní Hotel Bauer na Bílé nebo skvělé výstupní místo na vrchol Velkého Javorníku, Hotel Bartoš ve Frenštátě pod Radhoštěm? Každé z těchto míst vám poskytne dokonalé útočiště, v němž se můžete nechat hýčkat a načerpat nové síly, a co více? Při ubytování zde získáte zdarma naši Beskydy Valašsko Card, která i na podzim nabízí na více než 100 atraktivitách v Beskydech jedinečné výhody, jenž využijete po celý rok od její aktivace. Můžete se tedy směle kdykoliv vrátit a užít si fantastické Beskydy i v další části roku!

A co by to bylo za návštěvu Beskyd bez originálních, ale i tradičních gastrozážitků? Do světa různorodých chutí se můžete ponořit například v zážitkové restauraci „POG“ – Pozdní odpoledne na grilu – v Čeladné, tradiční valašskou kuchyni ochutnáte kupříkladu U Janíka ve Frenštátu pod Radhoštěm. S otevřenou náručí vás dozajista uvítají také v Ráji na zemi na Hukvaldech, kavárně s příjemným ubytováním, kde na vás dýchne atmosféra starého anglického venkova.

A na jaké další atraktivní místa se můžete u nás v Beskydech ještě vydat? Nezapomeňte sledovat náš web, ale také naše sociální sítě, kde s vámi sdílíme tipy na ty nejlepší výlety nejen v našich beskydských smaragdových kopcích, ale i v jejich podhůří.

Nechte se okouzlit krásou barevného listí, zlatavých západů slunce a pohostinností místních obyvatel. Přijďte, zažijte a zamilujte si podzim v Beskydech!