Ochutnejte výrobky z rodinné biofarmy na úpatí Ondřejníku, v krásné přírodě Beskyd.
Čaje Mamma Tea jsou vyráběny z bylin, které jsou pěstovány na Morávce nebo natrhány ve volné přírodě Beskyd. Jsou sbírány ručně, nezozemílají se na příliš malé části a výsledkem je kvalita, která je vidět.
Medové pečivo opředené spoustou odhadů, mýtů a nepravd se peče dle receptu za začátku minulého století. Šifle se pečou z pšeničné hladké mouky, medu (na kg mouky půl kilogramu medu), vajec, cukru a koření. Perníky se sice dříve pekly hlavně z žitné mouky a med byl často i pro svou nedostupnost nahrazován syrobem, ke slavnostním příležitostem se ale používala mouka pšeničná a hodně kvalitního medu.
Pojez je celoroční aktivita na podporu gastronomie v Moravskoslezském kraji, která si dává za cíl spojit vše dobré, co tento kraj nabízí - kvalitní restaurace, kavárny, obchody s potravinami, lokální farmáře i výrobce místních produktů.
Bez chemického ošetření a jako z vlastní zahrádky - to jsou Borůvky z Beskyd - Paseka pod Radhoštěm. Přijďte si vlastnoručně nasbírat borůvky, zakoupit sazeničky nebo domácí med, nebo jen načerpat unikátní atmosféru beskydských kopců.
Ručně kroucené prvorepublikové pečivo, jehož tradice sahá až k roku 1921 - to jsou jedinečné Gold tyčinky z Příbora v Beskydech!
Lahodný bylinný likér sladko-hořké chuti, jehož základ a výjimečnost tvoří ovocný destilát a jedinečná skladba bylin.
Ochutnejte medový zázrak z medu, staroarménský dort Marlenku, který se vyrábí ve Frýdku-Místku! A dokonce se můžete podívat na její výrobu!
Perníkový cukrářský výrobek s medem a tajnou směsí koření. Receptura je chráněna a výrobek mohou vyrábět a prodávat jenom obyvatelé Štramberku, kteří vlastní licenci.
Na Hukvaldech to voní tradičními sladkými koláčky a sklenovskými preclíky.